Ungdomsböcker
TyHemsida
IngenVetEgentligenVemJagÄr-hemsida
Nar-svanen-svartnar

ungdomsböcker


Vår bokutgivning för ungdomar 11 år och uppåt. Flera av dessa titlar passar även till vuxna!


#AlwaysBeYourselfatt vara alice

 

Alice är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sen den dag hon föddes. Det här är hennes historia.


Hon träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden, som tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker de få sina drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice utkämpar är äkta och när hon vaknar upp på sjukhuset vet hon att allting kommer att förändras.
Rekommenderas från 14 årDen här boken finns även som ljudbok. Lyssna på den hos Storytel, Nextory eller Bookbeat.


Beställ boken

Att vara Alice

bögjävel

 

Det handlar om en vänskap som är så stark att inget kan klippa sönder det starka bandet mellan dem - och om deras två helt olika livssituationer.


Mattias är en lite hysterisk kille som kämpar med att hitta sig själv i en värld där familjen, skolan och känslor försvårar allt. I skolan är han osynlig och den enda vännen han har är Tove.


Tove är populär, snygg, ödmjuk och naiv. Det blir problem för henne när hon väljer att sätta sin tillit till fel person och för första gången i sitt liv känner hon att inte ens Gud kan hjälpa henne rätt. Det perfekta livet som hon utåt sett har fallerar och det blir inte bättre när Mattias helt plötsligt börjar bete sig konstigt - alltså mer än vad han brukar...
Rekommenderas från 13 årDen här boken finns även som ljudbok. Lyssna på den hos Storytel, Nextory eller Bookbeat.


Beställ boken

Bögjävel

de kallar mig bög

 

I flera år blev jag kränkt på grund av min bisexualitet och jag fick dagligen utstå diverse skällsord från människor i min omgivning. Det var inte lätt att växa upp i en småstad utan någon som helst möjlighet att någonsin kunna vara anonym. En dag satt jag i hallen med en kniv mot min handled, men jag skar inte. De som kränkte mig skulle inte få vinna, jag skulle visa att jag var starkare än dem. Jag har fått arbeta hårt för det jag velat uppnå och för att nå mina mål och visioner. Målet var att flytta till Stockholm och göra mig en karriär. Jag ville visa dem som utsatte mig för kränkningar att jag minsann skulle lyckas med mina mål i livet.


Det är där jag befinner mig nu. Jag har lyckats. Välkommen att följa med på min resa.
Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

De kallar mig bög


djävulssägnerna 1: rosanna

 

Rosanna föddes 1603 i en mörk skog med självaste Djävulen närvarande. Det här är berättelsen om Rosannas liv och hennes kärlek, som måste hållas gömd från världen. En kärlek som är mellan två kvinnor, vilket inte ses med blida ögon av sin samtid.


Berättelsen om Rosanna är början på en 500 år lång kamp för kärlek och lycka. Kommer kärleken segra eller är den dömd på förhand?
Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

Djävulssägnerna 1: Rossanna


Boken har release hösten 2019

djävulssägnerna 2: arvid

 

21 november 1833 föds Arvid Löwenhielm på Österby Bruk. Han är son till inspektorn på bruket och har hela sitt liv utstakat framför sig. Hans mor dör i barnsäng och smedsfruarna i bygden viskar om att Arvid är Djävulens son.


Berättelsen om Arvid utspelar sig i Österbybruk i Uppsala län där du än idag kan se de miljöer och platser där Arvid rörde sig. Vågar du besöka Österbybruk efter att ha läst Arvids historia?
Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

Djävulssägnerna 2: Arvid


Boken har release hösten 2019

djävulssägnerna 3: hannes

 

Året är 2016 och Hannes flyttar till Stockholm för att börja plugga på Handelshögskolan. Att hitta boende är en utmaning. Han får till slut ett tips om ett rum på Södermalm som hans systers ex tidigare hyrt. Hannes beger sig till den avskilda byggnaden för att träffa den mystiska ägarinnan. Hyran är billig och läget är bra men det måste väl finnas någon hake? Eller?


Vågar du bo i andrahand efter att ha läst historien om Hannes?
Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

Djävulssägnerna 3: Hannes


Boken har release hösten 2019

djävulssägnerna 4: gabriella

 

År 2026 sitter Josefina Recht på ett kontor på Bruksgymnasiet i Gimo och blir intervjuad om de mystiska försvinnanden som skett från skolan några år före tredje världskriget. Skolan som blivit en flyktingförläggning har en mörk historia. Vad ruvar skolan på för hemligheter och vad kommer de möta inne i gymnasiet?


Linus Törneberg gick själv på Bruksgymnasiet och skolan finns än idag i Gimo i Östhammars kommun. Vågar du vara kvar i skolan en sen kväll efter att ha läst historien om gymnasiet?Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

Djävulssägnerna 4: Gabriella


Boken har release hösten 2019

djävulssägnerna 5: erik

 

År 2167 får vi följa två par som är på väg att flytta från Sverige för att uppfostra det barn paren väntar tillsammans. Flytten går till havs till en gammal herrgård i Skottland som uppfördes långt innan 1600-talet. Deras tillhörigheter har redan skeppats till herrgården men kommer de verkligen ensamma till Herrgården? Följde något med deras tillhörigheter från antikvitetsaffären i Stockholm?


Det här är den avslutande berättelsen i serien Djävulssägnerna. Har du läst de andra?
Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

Djävulssägnerna 5: Erik


Boken har release hösten 2019

ingen vet egentligen vem jag är

 

Deras vägar möttes. Här är deras otroliga historia och oväntade slut. En sann berättelse om hur ett oskyldigt email och ett enkelt svar utvecklar sig till en historia med många spännande överraskningar.  


Två personer på helt olika platser, både i livet och geografiskt, öppnar dörrar till drömmar och identitet. Många olikheter men framförallt gemensamma hemligheter, skam och smärta i ett samhälle som är allt annat än vänligt för just dem. Mobbing, utanförskap, sexuella läggningen och svåra processer för att bli den man är ställs på sin spets. Kan jag verkligen vara den jag egentligen är, just här?
Rekommenderas från 13 år


Beställ boken

Ingen vet egentligen vem jag är


Boken har release maj 2019


kraften

 

Efter Katastrofens tid, då världens isar smälte, beslutade världens stormakter att enas under en flagg och resultatet blev Ela. Presidenten styr landet och dess provinser i hopp om att återställa världen till dess glansdagar, men hans metoder är diskutabla. Det finns grupper som inte håller med om hans tillvägagångssätt och terrorattacker är vanligt förekommande. Det är framförallt ett folkslag som framträtt under Katastrofen som ligger bakom attackerna. Människor med krafter.


Bionbyr, presidentens skola för utbildning av soldater, kommer till Freijas hemstad och hon vet att om ska kunna rädda sitt barndomshem måste hon bli uttagen. Första året blir svårare än hon trott. Freija börjar inse hur långt Myndigheten har gått för att bevara världens hemligheter. 
Rekommenderas från 11 år


Beställ boken

Kraften


splittrat glas

 

Detta är en berättelse baserad på verkliga händelser, om kärlek och vänskap, om familjen, att hitta kärleken och att förlora den. En berättelse om strävan efter lycka.


Mikaels familj har en mycket komplicerad historia som börjar den dagen fadern begär skilsmässa. Mikaels bästa vän Bella har starka åsikter tills den dag hon lär sig en värdefull läxa. Osynliga Kasper vill vara mer än bara en person som alla kan lita på. Erik upptäcker den mörka sanningen om sitt förflutna.Rekommenderas från 15 år


This book is also available in English. Buy it here.


Beställ boken

Splittrat Glas


veckopojkvännen

 

Caspar och David träffas av en slump på Linköpings resecentrum då de är på väg till och från olika platser. Utan att förstå hur eller varför så dras de till varandra och inleder en relation som får dem att pröva och ifrågasätta sina ideal och bakgrunder.


De kommer överens att pröva att bli pojkvänner för en hel vecka, de flyttar ihop och måste lära känna varandra snabbt. Hur ska deras förhållande forma sig? Vilka konflikter uppstår? Den stora konflikten mellan dem blir snarare hur de ska förhålla sig till omgivningen än till sig själva.
Rekommenderas från 15 årDen här boken finns även som ljudbok. Lyssna på den hos Storytel, Nextory eller Bookbeat.


Beställ boken

Veckopojkvännen