Föreläsare
TyHemsida
IngenVetEgentligenVemJagÄr-hemsida
Nar-svanen-svartnar

våra föreläsare


Våra föreläsare har lång erfarenhet av att föreläsa. Här finns något för alla!


Läs mer vilka föreläsningar vi har här.


Vill du boka en föreläsning, eller har frågor och funderingar?

Är det något du saknar? Vi skapar utifrån ditt behov. Hör av dig till salj@tallbergsforlag.se med dina önskemål.


#AlwaysBeYourself

Camilla Gisslow

 


Camilla jobbar heltid med att utbilda och föreläsa om sociala normer och transfrågor.  Hon har skrivit tre barnböcker som bland annat är inspirerat av sonens resa. Camilla och hennes son har fått kämpa mot normer och attityder genom alla år. Hennes son för sin identitet och Camilla som förälder.


Läs mer om Camillas föreläsning "Våra barns identiteter" här.


Beställ böckerna

Jag är Linus - en pojke med snippa

Jag är Bella - en flicka med snopp

Jag är Tintin och Elsa - både en pojke, en flicka eller mittemellan

gabrielle de bourg

 


Gabrielle de Bourg (Gabi) arbetar som marknadsassistent på Tallbergs Förlag och är en stor personlighet inom den svenska nördkulturen. Hon har en lång bakgrund inom film, både inom filmvetenskap och som filmarbetare, samt att hon var en grundarna och tidigare ordförande till QueerNördarna. Utöver sitt arbete på Tallbergs har hon gjort sig känd som skribent av olika rollspel och en nördexpert på frågor som rör spel, skräck och hbtqia-frågor och syns flitigt i media.


Läs mer om Gabis föreläsning "Normkritiskt berättande och marknadsföring" här.


emil åkerö

 


Emil har en lång och brokig bakgrund inom kulturområdet. Han är skribent, föreläsare och konsult som på olika sätt arbetar med att använda kultur som pedagogisk utgångspunkt för att diskutera normer kring sexualitet, kön och identitet.


Läs mer om Emils föreläsning "Makt och normer inom HBTQ-spektrumet" här.

Läs mer om Emils föreläsning "HBTQ och kärlekens normer" här.


Beställ boken

Veckopojkvännen


christoffer strokirk

 


Christoffer har en master i genusvetenskap och utbildning hos RFSU. Christoffer arbetar för ett jämlikt och jämställt samhälle där människor kan mötas och utvecklas utifrån olika positioneringar.  Genom normkritiska kunskaper och intersektionella perspektiv vill han förändra samhälle och normer så att vi individer kan växa tillsammans.


Läs mer om Christoffers föreläsning "Normkritik och sociala normer" här.


marcus tallberg

 


Marcus delar med sig av sina personliga erfarenheter av missbruk, depression/ångest och sexuellt utnyttjande. Han berättar om kampen och hur det är att jobba sig uppåt från att ha varit längst ned på botten.


Läs mer om Marcus föreläsning "Ett maskrosbarns historia - Att ta sig upp från botten" här.


Beställ böckerna

Bögjävel

Splittrat Glas

Att vara Alice

Kraften

Dinosaurien Ty får en vikarie

david zaar

 


David är egen företagare och arbetar bland annat som föreläsare, författare, konferencier och moderator. År 2017 var han mentor via Mentor Sverige samt en av personerna i HBTQ-handboken som de gav ut. Han har synts i olika mediesammanhang och engagerats som talare vid olika Pride evenemang i Sverige.


Läs mer om Davids föreläsning "De kallar mig bög - från kränkt till inspiratör" här.


Beställ boken

De kallar mig bög


sam skogh

 


”I got dreams too big for this town” sa Sam och lämnade Örebro för Göteborg, en påstådd mellanlandning innan resten av världen skulle upptäckas.  Sånt här med var en ska bo, jobba med, vem en ska leva med, det är frågor Sam aldrig verkar lyckas svara på. Men det är en sak hen har vetat hela livet, hen ska skriva.


Läs mer om Sams föreläsning "Att vara den som är hen" här.

anna-therese winblad

 


Anna-Therese är specialpedagogen och förkämpen som får de utsatta barnen att le igen. Hon är legitimerad lärare i grunden med flera akademiska examina. Hon har även en gedigen kunskap i NFP, skolans styrdokument samt LSS och SoL. Därtill har hon erfarenhet av att koordinera myndighetsinsatser och att skapa team för att samarbeta för barnens bästa.


Läs mer om Anna-Thereses föreläsning "Lågaffektivt bemötande" här.LSS = Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade

SoL = Socialtjänstlagen

emelie schmidt wikborg

 


Emelie är arkeolog och skribent med ett särskilt intresse för historisk tid och det immateriella kulturarvet. Emelie tycker att det är väldigt spännande när man i 1800-talets folktro hittar spår från förkristen tid, som i sin tur bygger på urgamla föreställningar från antiken och Sumer. Helst sitter Emelie med ett tänt ljus på en liten kammare i en gammal stuga i Skuttunge och skriver. När hon inte gör det arbetar hon med kursadministration på Uppsala universitet.


Läs mer om Emelies föreläsning "Särbegåvade barn" här.

Läs mer om Emelies föreläsning "Folktro och traditioner med förhistoriska rötter i bondesamhället" här.


Beställ boken

När svanen svartnar


samuel karlsson

 


Samuel gjorde sin skönlitterära debut med deckaren ”Mordet på Hammarskjöld” som kom ut första gången 2011. Efter debuten har han skrivit ett antal deckare och han har vid ett flertal tillfällen också legat etta på Storytel. Nu är han expert på författare från den amerikanska södern.


Läs mer om Samuels föreläsning "Carson McCullers - ett normbrytande underbarn" här.


Beställ boken

Hjärtats skimmer


robin serrander

 


Robin är en erfaren föreläsare och cosplayare. Han är en del av den internationellt populära YouTube-kanalen TheMischiefManagers. På kanalen cosplayar han främst som Harry Potter i sketcherna. Med egna erfarenheter som transperson och inom cosplay-världen tar han oss igenom begreppen och hur man skiljer på trans och cosplay.


Läs mer om Robins föreläsning "Cosplay och trans" här.